Ivo Tull
Delta Misisipi blues na slovenski način
Ivo sodi v pleme redkih »naredi si sam« kitaristov, ki si iz odpadnih kosov lesa kitare sestavijo doma kar sami. Pri tem uporabijo kakšno leseno škatlo, ki služi kot resonator za ojačitev zvoka, nanjo pritrdijo vrat, ubiralko, kobilico, magnete in čez vse skupaj napnejo strune.

V Trstu živeči Slovenec Ivo Tull je po letih igranja v različnih bendih leta 2014 ustanovil svoj trio, ki igra njegovo lastno glasbo in h kateri je sam prispeval tudi besedila. Igrajo t.i. delta blues, ki velja za enega najzgodnejših znanih stilov bluesa in ki izvira iz delte Misisipija. Zaščitni znak tega stila je drsna kitara (slide guitar).
Ivo sodi v pleme redkih »naredi si sam« kitaristov, ki si iz odpadnih kosov lesa kitare sestavijo doma kar sami. Pri tem uporabijo kakšno leseno škatlo, ki služi kot resonator za ojačitev zvoka, nanjo pritrdijo vrat, ubiralko, kobilico, magnete in čez vse skupaj napnejo strune. Te posebne kitare, ki imajo ponavadi tri ali štiri strune in različne uglasitve, so svoje ime dobile po nekdanjih prenosnih škatlah za transport cigar iz prve polovice 19. stoletja, iz katerih so v Ameriki nastale prve »cigar box« kitare.
Že leto po formiranju zasedbe so Ivo Tull Trio posneli deset pesmi za svoj prvi cd Hudič in jaz. Plošča je svojevrsten poklon ikoni bluesa, ameriškemu pevcu in kitaristu Robertu Johnsonu. Blues skladbam na albumu občasno sledijo bolj kantavtorsko umirjene balade. Večina skladb na albumu je odigrana v živo in brez dodatnih nasnemavanj ter studijskega lišpanja zvoka.

Na kratko o nas
Glasba za razvajena ušesa! Kontakt klub smo ustanovili trije dolgoprogaši glasbene scene. Usmerjeni smo v organizacijo koncertov in zastopanje ustvarjalcev. Poleg uveljavljenih ustvarjalcev vabimo medse tudi mlade upe - kontaktirajte nas!

E novice

Bodite na tekočem - novice pošiljamo, ko se kaj dogaja.